Artistique | Raadschelders Doodskisten

Artistique Serie

Kunstzinnige kisten

Deze doodskisten zijn geschikt om reeds bij leven thuis te gebruiken, aangezien ze niet als doodskisten zijn te herkennen. 

Het unieke aan deze kisten is dat ze demontabel zijn, waardoor ze enerzijds makkelijk te vervoeren zijn en anderzijds voor meerdere doeleinden te gebruiken zijn. 

Beide modellen worden geleverd met de volgende opties:

  • Kamerscherm; een ijzeren bodemprofiel, tegen beschadiging aan de onderzijde, d.m.v. schanieren aan de achterzijde voor het kunnen knikken.

  • Drieluik voor aan de muur.
Leveringsinformatie

Meerdere uitvoeringen

Binnen de Artistique Series zijn de modellen in meerdere kunstzinnige uitvoeringen te verkrijgen. Zo is het mogelijk vlaggen op de kisten af te beelden of de kist persoonlijk te maken met een naam. Bekijk in overstaand overzicht de uitvoeringen van onze Artistique Serie.

Draaikolk

Deze tijdloze beschildering zal bij velen aanspreken vanwege de letterlijke diepgang. Je wordt helemaal meegezogen naar het licht. Dit licht staat niet centraal in de voorstelling. Uiteindelijk is het licht waar we allemaal naar verlangen en naartoe zullen gaan.

Openslaande deur

Deze op kunstzinnige wijze beschilderde voorstelling, laat een figuurlijk openslaande deur zien. Hij wordt anders geopend dan regulier, eigenlijk naar binnendraaiend. De cirkelvormige ronding eromheen symboliseert een open karakter, waarbij iedereen welkom is en wordt toegelaten, oftewel een omarming van iedereen: Welkom.

Uiteraard is het mogelijk een eigen tekst te laten beschilderen.

Vlak verdeling

Dit model staat voor het lichaam. Op de uiteindelijke deksel zal ’n vlak centraal staan voor het hoofd. De 2 grotere vlakken aan de onderzijde staan voor de benen die ook doorlopen naar de 2 zijpanelen. Uiteraard kunnen andere kleuren combinaties worden beschilderd, bv lievelingskleuren van de overledene. Tevens kunnen ook andere vlakken worden gemaakt, per slot van rekening, iedere kist is uniek.

Vlaggen

Vlaggen bestaan in iedere vorm en model. Wij gaan ervan uit dat nagenoeg alle vlaggen te beschilderen zijn, dit kunnen landsvlaggen zijn, maar ook provincie,- stads,- privévlaggen of wat dan ook. Er kan gekozen worden voor een rechte vorm of wapperend, om zo meer dynamiek te verkrijgen.

Persoonlijke doodskisten

De overledene heeft een naam die wordt vermeld op zijn voordeur, kantoor, of identiteitsbewijs. Dus waarom niet op de eigen kist. De tekst kan op elk gewenste plaats worden beschilderd. Ook kan worden gekozen voor een eigen ontworpen tekst, niet alleen naam, maar ook bv datum van geboorte/overlijden.

Artistique specificaties

Buitenmaat
218 x 76 x 10 cm (L x B x H)
Binnenmaat
203 x 58 x 9 cm   (L x B x H)
Afwerking
Bewerkt, naar model keuze
Materiaal
Premium Quality Hout, ongebleekt katoen
Draaggewicht
0 - 130 kg

Prijslijst op aanvraag

Contact

Raadschelders Doodskisten
Onderdeel van Raadschelders Handelsonderneming