Over Raadschelders Doodskisten

Het idee is ontstaan nadat ik altijd gedacht en gezegd heb om mijn eigen afscheidskist te schilderen en eventueel zelf te maken. Wat ik bovenal belangrijk vond is dat ik zelf wens te beslissen in welke doodskist ik zou komen te liggen. Dat is toch een prettig vooruitzicht, we plannen in deze tijd bijna alles, behalve dat wat uiteindelijk onvermijdelijk is. 

Het feit is dat bij een overlijden de nabestaanden moeten gaan beslissen hoe en ook in welke kist de overledene zal komen te liggen. Dat kan anders en zeker met de compleet nieuw ontwikkelde demontabele doodskist die ook voor andere doeleinden geschikt is gemaakt, zodat je ook bij leven plezier hebt van hetgeen uiteindelijk het doel is. 

Het unieke idee is om op voorhand je eigen kist te kopen, zodat je, enerzijds zelf de keuze hebt en er bij leven nog profijt van hebt. Weinig mensen zullen een doodskist als meubelstuk neer willen zetten. Dit is redelijk herkenbaar, maar met dit product is het niet herkenbaar en een verrijking voor eigen gebruik.

Uit Hart van Nederland SBS (woensdag, 5 juni 2013).

Unieke, veelzijdige kisten

De grafkisten van Raadschelders Doodskisten zijn uniek in hun soort. Zo heeft model Venus zeer kenmerkende rondingen waardoor zij zachter overkomt. De doodskisten uit de Artistique Serie kunnen ook voor gebruik als kunstobject ingezet worden (kamerscherm of drieluik).

Alle kisten worden geleverd met een gestoffeerde binnenkant waarvoor hoogwaardig ongebleekt kantoen voor wordt gebruikt.

  • De kisten zijn geheel ambachtelijk vervaardigd en worden met natuurlijke materialen gemaakt.
  • Geen van de kisten bevat andere materialen dan hout of kantoen, zelfs geen spijkers.
  • Er zijn meerdere modellen beschikbaar waaronder ‘kisten als kunstobject’.
  • De kisten als kunstobject zijn zowel in drieluik als kamerscherm uitvoering leverbaar.

Iedere handgemaakte kunstzinnige kist is uniek en zal worden voorzien van een merkteken.

Bekijk het assortiment

Contact

Raadschelders Doodskisten
Onderdeel van Raadschelders Handelsonderneming